UŽÍVÁME SI PODZIM PLNÝMI DOUŠKY ANEB CO JSME ZAŽILI V ŘÍJNU

03.11.2023 03:33

Také říjen byl u nás plný zážitků a akcí...

O akci Hanky Kynychové jsme Vás již informovali, ale také jsme se v říjnu vydali za jinými zajímavými zážitky. Jedním z nich bylo Planetárium v Brně, kde jsme si to náramně užili. Pohádka "Hledání oříšků" se nám velmi líbila, nechyběla ani přednáška a ukázka noční oblohy...

Na Comic - Con Junior, který byl 22.10.2023 na brněnském Výstavišti, se těšili hlavně kluci. Někteří jeli vůbec poprvé v autě. Akce dopadla nad naše očekávání. Chlapci se setkali s jejich oblíbenými komiksovými postavami i Pokémony, hráli hry, soutěže i videohry. Zúčastnili se i závodů aut na dálkové ovládání. Podívali se na výstavu kostýmů z filmů. V papírových čepicích s Pokémony, které na akci dostali, někteří chodili ještě celý týden :-)

Děkujeme sponzorovi za možnost zúčastnit se této akce.

Nenechali jsme si ujít ani výlov rybníku Vrkoč, kde sledujeme práci rybářů při výlovu, ale také se učíme poznávat ryby, pokračovali jsme poté ještě na rozhlednu Novosady v Křepicích, místo Památníku bojů za II.světové války zde vznikla netypická rozhledna. Připomněli jsme si i informace o bojích o Brno a okolí. Když už jsme jeli kolem, zastavili jsme se i u památníku s tankem u Staroviček, který děti velmi zaujal.

Zlatým hřebem říjnových zážitků pro nás byla módní přehlídka 28.10.2023 v Drnholci, kterou pořádala slečna Klára Štyksová a nejen, že nás pozvala, ale ještě celou akci vytvořila jako charitativní projekt a výtěžek se rozhodla darovat právě našim dětem. Ještě jednou jí touto cestou chceme poděkovat!

Děti z akce přijely nadšené, vše bylo do detailů vyladěné, perfektní hudba, nádherná módní přehlídka, zkrátka krásná společenská událost!

Celý říjen se u nás mimo těchto parádních zážitků nesl v duchu podzimu - pouštěli jsme draky, vyráběli z kaštanů a nasbíraných přirodnin, sportovali na zahradě, užili si letos asi poslední táborák, dlabali jsme dýně, zdobili domeček podzimní tématikou. Měli jsme také Halloweenskou párty. Prožili jsme si také "dušičky". S dětmi jsme zápálili svíčku na hřbitově bývalé paní ředitelce i tetám a strejdům, kteří už tu s námi bohužel nejsou.

Psali jsme ale už také dopisy Ježíškovi a začali jsme vyrábět na Vánoční jarmakr, který bude na náměstí v Mikulově. Už se moc těšíme, až se přijdete podívat, co hezkého jsme vyrobili :-).